Playground's Hunnie Puff

virtuaalihevonen - VH20-017-0279

KTK-III

'Putte'

97cm rautias shetlanninponitamma
syntynyt 23.01.2020, iältään 4-vuotias, satunainen ikääntyminen
kasvattanut Playground Ponies Suomi
omistaja Playground Ponies VRL-14618

kilpailee valjakkoajossa, tasolla noviisi

☆ III - palkinto ponien kantakirjassa syyskuussa 2021
☆ tavoitteena shetlanninponien laatuarvostelut, valjakkoajon laatuarvostelu 


Pandankin kanssa oltiin lähestulkoon valmiita siirtymään kokopäiväiseen siitokseen, ja olimme jo pitäneet silmällä orimarkkinoita - pitihän myös tästä herkullisen sävyn omaavasta ponista jättää kotiin suloinen kasvava karvapallo. Hieman huono-onnisesti Pandan siirtyminen osittaiseen siitokseen tapahtuikin hieman odotettua aiemmin sen loukatessa jalkaansa, emmekä oikeastaan halunneet jättää sitä vain seisomaan, joten eläinlääkärin siunattua aikeemme otimmekin yhteyttä muutamaan orinpitäjään.
Kaikista eniten kiinnostuimme loppumetreillä Kuunokan Wookiesta, joka oli varsinainen herkkäpoika, suvultaan jotain uutta ja luonteeltaan hieman vähemmän itsenäinen kuin Panda. Ja Wookie oli lähellä näin pohojalaisesta näkökulmasta. Siispä poni traileriin ja kohti rannikko-Suomea! Lopulta Panda varsoi ennenaikaisesti, varmaankin kyllästyttyään salamatkustajaansa ja vielä ihan tuikitavallisen värisen rautiaan (okei, on sillä hamppujouhet) tamman keskellä kylmintä talviyötä sähkökatkoksen aikaan.
 

Puttea ei ehdottomasti olisi pitänyt nimetä, no, Puteksi, jos Elleniltä kysyy, mutta varsa-aikana annettu nimi nyt vaan pinttyi poniin kiinni, ettei sitä enää pystynyt vaihtamaan, vaikka kyllä sitä yritettiinkin. Ja ei sillä, Putte ei varmasti olisi reagoinut uuteen nimeen yhtään sen paremmin, kuin nykyiseenkään; koska Putte on itsenäinen poni, jonka ei tarvise miellyttää sinua.

Vaikka Putte on vahvasti perinyt emältään oman pään, se myös onneksi on varsin laiska ja mukavuudenhaluinen. Ei tamma anna kiinni jos se ei halua, mutta on siinä se parannus, ettei poni ota jalkoja alleen lähestyttessä; ilmeisesti kyseessä olisi Putelle liian kova ponnistus. Putte on myös varsin välinpitämätön siitä, kuka sitä käsittelee, kunhan sen tekee joku asiansa osaava, eli ihan lastenponi ei ole kyseessä. Hoitotoimenpiteistä Putte ei myöskään juuri perusta, kunhan sen rappaa vähän sinnepäin ja poni saa keskittyä siihen oleelliseen eli ruokailuun, rautias tyytyy tönöttämään paikallaan. Narussa Puten päähuolenaihe on se, että matka jatkuu ja jouhevasti, ettei sen tarvitse kyllästyä seuraansa. Ainoastaan traileri herättää tässä normaalisti niin laiskassa otuksessa suuria tunteita, ja ne esiintyvät lähinnä niskotteluna kyytiin noususta; joskus sen saa sinne kymmenessä minuutissa, jos Putte nyt päättää nähdä odottavan verkon vaivansa väärtinä, mutta joskus olemme joutuneet lyömään hanskat tiskiin ja perumaan ne ristiäiset, jonne ollaan oltu menossa. Itsessään matkailu tai määränpää eivät edes vaivaa Puttea, mutta jokin siinä lastaamisessa vastustaa.

Putte on siis varsin antiklimaattinen poni myös ajon saralla; se ei ole sen suuremmin reipas tai näyttäväkään, eikä juuri halua miellyttää ohjastajaa, mutta on siinä hyviäkin puolia. Tamma on erittäin tasainen ajettava, kunhan sen saa vetrymään, ja siltä uskaltaa pyytää rohkeasti toimintaa, vaikka alussa se ehkä puntaroikin työnteon hyötyjä itsekseen. Putte onkin niitä poneja, joille kerrotaan miten asiat menevät, ja oikeastaan sen tuumattua asian nyt olevan näin, on rautias ihan ajettavissa, ja hyvin sillä sitten ajaakin. 


Sukutauluisä
Cookie Cult Burr
KTK-III
emä
Huovilan Pandora
KTK-III


iii Brinemere Chocolate Sprinkle KTK-II SHLA-I YLA1 VVJ-II
iie Tyfors Unique

iei Ch Campcroft Mercury KTK-III SHLA-I VVJ-II

iee Drumford Sweet Dreams


ei Ch Eyrond MO KTK-II SHLA-I KRJ-Iee Ch Päivärinteen Helmi KTK-III SHLA-II VVJ-II

Putte ei ole vielä tarjolla jalostukseen.

☆ 00.00.0000 syntynyt varsa nimi, isästä nimi


Kilpakalenteri

00.00.0000 paikka / tuomari / palkinto

valjakkoajo
00 sijoitusta, joista 00 voittoja

00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija

00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija


Päiväkirja

00.00.0000 merkintä, kirjoittanut

tekstiä.


kuvat © VRL-00884
tekstit © omistaja, ellei toisin mainittu

virtuaalitalli - a sim-game stable
etusivun ponikuva © VRL-07415
ulkoasun ponikuva © SN
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita