Playground's Winnie The Pooh

virtuaalihevonen - VH21-017-0292

KTK-III

'Puhvi'

79cm rautias minishetlanninponitamma
syntynyt 03.08.2021, iältään 2-vuotias, satunainen ikääntyminen
kasvattanut Playground Ponies Suomi
omistaja Playground Ponies VRL-14618

kilpailee valjakkoajossa, tasolla noviisi

☆ III - palkinto kantakirjassa joulukuussa 2021
☆ tavoitteena shetlanninponien laatuarvostelut, valjakkoajon laatuarvostelu 


Meidät tunnetaan toisinaan huonosta nimipäästä, ja ei varmaan yllätä, jos sanon, että niin oli jälleen käydä Piksin varsan kanssa. Palaten kuitenkin koko asian alkuun; olin päättänyt varsoittaa tamman ennen sen kisauran alkua, koska rehellisesti se oli seisonut kaksi vuotta unohdettuna tarhan perillä ja halusin varmistaa jälkeläisen siitä ennen vuosien panostusta kilpailuihin. Sinällään ei siis yllätä, että loogisesti Piksi puskettiin täyteen rakkautta ja alettiin jännittää, mitä suloinen miniponiini meille keksisikään.
Vuosi myöhemmin Piksi meille sitten pyöritti syötävän suloisen ja säälittävän pikkuruisen rautiaan, oikean hunajaisen kultaisen rääpäleen. Ei siis ihme, että sen pörröisen ja kullankeltaisen otuksen lempinimeksi vakiintui nopeasti Puh, kaikkien rakastama lasten satuhahmo.
Palaten siihen huonoon nimeen; koska Puh(vi) oli aina ollut varsin säälittävän takkutukkaista sorttia, ja varsinkin varsana se äänteli kuin lemmikin rakastama, vähän jo voimiaan menettänyt vinkuva lelu, oli Konsta - jonka niskoille oli lykätty paperityöt siltä viikolta omistajattaren huitoessa valmennuksissa - ajatellut, että tässäkin pätisi vanha kunnon leikkikenttäläinen nyrkkisääntö; mitä juustoisempi, sen parempi, ja niinpä papereihin kirjoitettiin Whinnie The Pooh. Kai siinä jotain tuuria oli kuitenkin matkassa, ja luotettava Posti tietenkin hukkasi ensimmäisen hakemuksen, joten ehdin itse hoitamaan toisen kierroksen lippulappuset. Konsta kuitenkin kiisteli nimestä vielä hyvin pitkään, väittäen tietenkin, että Whinnie olisi ollut paljon osuvampi nimi, ja lopulta päädyimme kutsumaan Puhia Puhviksi, vikinää kunnioittaen. 

Jos me ajateltiin, ettei Puhvin emää Piksiä suloisempaa ponia löydy, niin me olimme väärässä - Puhvi on potentiaalisesti vielä suloisempi poniotus. Koska tämä on a) pienempi, b) risuharjaisempi ja c) nimensä mukaisesti nallemaisempi. Tai Puhvi on ainakin vähintään yhtä suloinen, yhtä rauhallinen ja yhtä hellyyttävä.

Puhvi on siis perinyt emänsä äärimmäisen hyvän luonteen. Sille käy kaikki, oli kyse ihmisistä tai pedikyyreistä, Puhvi on vaan kiitollinen siitä, että joku huomaa tälläisen vaatimattoman, pienen poniliinin. Sen seurassa viihtyvät kaikki tutut ja tuntemattomat, se on se poni joka me kiikutetaan läpi kissanristiäisten, hoivakotien ja paikallismarkkinoiden harjattavana, paijattavana ja ajettavana otuksena, siis Puhvi taipuu ihan kaikkeen.

Hyvän ja ihmisrakkaan käsiteltävyytensä ohella Puhvi on paljastunut erinomaiseksi käyttöponiksi; sillä on emänsä reipas ja tekevä asenne, eteenpäinpyrkimystä ja miellyttämisen halua. Ja me otamme paljon mieluummin tälläisen iloisen ja tekevän ponin kuin erityisen taitavan ja hankalan, jos joku nyt erehtyy kyselemään niiden kykyjen perään. Meille riittää, että Puhvi liikkuu siihen suuntaan, minne sitä ohjataan, tekee sen, mitä siltä pyydetään ja tekee niin hyvin kuin näin pieni poni vain pystyy, eikä treeneissä tarvi murehtia mitään henkilökemioita, huumorintajuttomuutta tai niskurointeja, vaan voidaan mennä spontaanisti just niin, kuin miltä silloin sattuu tuntumaan. 


Sukutauluisä
Gleamhall Bon Ace
she rt + mushroom 81cm
emä
Plum Pixie Smooches
she klm 82cmii Gleamhall Triple Ace she rt + mushroom 81cmie Fairycrest Bonnie she rt + mushroom 81cm

iii Poker v.d. Bloemhorst

iie Goldenmeade Marmalade

iei Sandylane Argar

iee Fairycrest Caramelle


ei Plum Uh Oh Spaghetti Oh evm she prt 83cmee Plum Pixie Cakes evm she m 80cm

eii Smörre E Smörre

eie American Lasagnette

eei War In A Bottle

eee Plum Fairytale Ending

Puhvi ei ole vielä tarjolla jalostukseen.

☆ 00.00.0000 syntynyt varsa nimi, isästä nimi


Kilpakalenteri

00.00.0000 paikka / tuomari / palkinto

valjakkoajo
00 sijoitusta, joista 00 voittoja

00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija

00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija


Päiväkirja

00.00.0000 merkintä, kirjoittanut

tekstiä.


kuvat © luvat on
tekstit © omistaja, ellei toisin mainittu

virtuaalitalli - a sim-game stable
etusivun ponikuva © VRL-07415
ulkoasun ponikuva © SN
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita