Mairoth Fruit Confit

virtuaalihevonen - VH20-017-0252

KTK-III

'Muiskis'

103cm vaaleanruunikko shetlanninponitamma
syntynyt 21.02.2020, iältään 8-vuotias, satunainen ikääntyminen
kasvattanut Mairoth Shetlands Iso-Britannia
omistaja Playground Ponies VRL-14618

kilpailee valjakkoajossa, tasolla noviisi

☆ III - palkinto ponien kantakirjassa syyskuussa 2021
☆ tavoitteena shetlanninponien laatuarvostelut, valjakkoajon laatuarvostelu 


Muiskiksen isä, Konna, oli aikoinaan meiltä saanut lähtöpassit paremman ja sitä enemmän arvostavan kodin toivossa, ja tietenkin meitä, siis minua Elleniä, kiinnosti edelleen orin seikkailut. Oli siis varsin iloista huomata, että ori pääsi sille sopiviin käsiin ja vielä mukavampaa oli, että Konnalle oli syntynyt Briteissä varsakin! Hyvillä mielin siis pystyisin jättämään kirjavan ponin taakseni ja antaa sen sopeutua rauhassa uuteen elämäänsä, eikös? 
Väärin meni! Tässä vaiheessa olin muodostanut obsession sen vaaleaan, jykevään tammavarsaan, josta Mairothin tädit jakoivat kilpaa kuvia sivuillaan. Varsinaisesti siinä vaiheessa vielä ruunikko ei ollut myynnissä, oli jätetty kasvamaan kotiin ja sitä rataa, kunnes viimein sen nelivuotiskesänä tamma sai hintalappunsa ja päätyi samaan ilmoitukseen sen kesän myytävien sekaan. Me siinä välittömästi laitoimme linjat kuumiksi, soittaa pirautimme britteihin videopuhelun ja solmimme kaupat nuorikosta; olin varma, että tammana mahdollinen Konna 2.0 sopeutuisi talliarkeen varmasti paremmin.
  

Brittiponimme Muiskis saapui Suomeen huudellen, kirjaimellisesti. Se ei ole ihan selvää, huusiko se trailerille hyvää vai huonoa ajomatkaa takaisin kotimaahansa, todennäköisesti vähän molempia tamman tuntien - Muiskis on nimittäin vähän ailahtelevaista tyyppiä, ja se omaa vähintäänkin erikoisen epämääräisen huumorintajun. Ruunikosta kun ei aina ota selvää, kujeileeko se omaksi ilokseen vaiko omaksi harmikseen, mutta avainsana taitaakin olla, että Muiskis kujeilee joka tapauksessa.

Muiskista ei lueta niihin poneihin, joita sanotaan ihmisläheisiksi. Se ihan kipittää pakoon tarhassa minkä jaloistaan pääsee; ruunikko viettäisi paljon mieluummin aikaa keskenään tarhatovereidensa kanssa eikä minkään mistään mitään ymmärtämättömän, kaksijalkaisen tunarin seurassa! Tamman kiinni saaminen olisikin ihan mahdoton tehtävä, jos se ei olisi niin perso sapuskalle, kuin onkaan - koska jos jokin asia kiilaa pihattopainien ohi, niin se on ruoka. Muiskiksen saakin suostuteltua tilanteeseen kuin tilanteeseen lupauksella vatsantäytteestä, oli kyseessä sitten sen haku tarhasta, hoitaminen heinäverkon äärellä tai houkuttelu traileriin.

Muiskiksen mahduttaminen valjaisiin on jo varsinainen saavutus, mutta vielä suurempi ponnistus on vasta edessä; tamman virittäminen töihin. Poni on suorastaan tuskallisen hidas lämmitettävä ja lähes aina ohjastajana ehtii rypeä epätoivossa ja itsesäälissä, ennen kuin ruunikko alkaa kuin itsestään päästä tekemisen makuun - liekö kyllästyy jo itsekin kentän mittailuun ja omaehtoiseen vauhdinpuutteeseen, mutta jossain vaiheessa väsytyksen jälkeen jopa Muiskis osoittaa osaavansa puhaltaa yhteen hiileen, ainakin juuri niin paljon, että se joskus pääsee takaisin mielenkiintoisimmille tarhamaille.
Muiskis on vähemmän yllättäen selvästi kotonaan tarkkuuskokeissa, sillä ne eivät vaadi sinällään tammalta suurta aivotoimintaa tai niinkin pitkäveteistä saman kentän tuijottelua, kuin koulukokeen tehtävät. Hämmästyttävästi poni on kuitenkin myös aika haka kestävyyskokeissa, sillä virtaa ruunikossa riittää, kunhan se pääsee vauhtiin. Britti onkin varsin pysäyttämätön ja rohkea poni maastossa, ja onpa joku sitä joskus väittänyt luonnon helmassa mukavaksikin ajaa.   


Sukutauluisä
Huovilan Gold Lime
Ch KTK-II VVJ-I
emä
Huvin Jemincá
VIR MVA Ch VSN Ch KTK-III VVJ-Iii Mooncloud's Key Lime KTK-IIIie Huovilan Heresia VVJ-II KRJ-II

iii VIR MVA Ch VSN Nat Ch Silverhill Yoko KTK-I

iie Crowncastle's Apricot KTK-II

iei Stendahls Helios KTK-II

iee Tyfors Unique


ei Ch VSN World Ch Breezy Jamming KTK-III SHLA-I VVJ-I KRJ-I


ee VIR MVA Ch VSN Nat Ch Huvin Lequiné KTK-II SHLA-I VVJ-I

eii Heston B

eie Kuusiston Cinderella

eei VIR MVA Ch Porthos DEM KTK-III

eee Florencia IV

Muiskis ei ole vielä tarjolla jalostukseen.

☆ 00.00.0000 syntynyt varsa nimi, isästä nimi


Kilpakalenteri

28.07.2020 Mairoth Shetlands / tuomari Lissu T. / 05/09, SA

valjakkoajo
00 sijoitusta, joista 00 voittoja

00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija

00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija
00.00.0000 kutsu / taso / sija


Päiväkirja

00.00.0000 merkintä, kirjoittanut

tekstiä.


kuvat © VRL-00884
tekstit © omistaja, ellei toisin mainittu

virtuaalitalli - a sim-game stable
etusivun ponikuva © VRL-07415
ulkoasun ponikuva © SN
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita